WeAreArchitects Coffeehouse Takeaway TijmWeAreArchitects Coffeehouse Takeaway TijmWeAreArchitects Coffeehouse Takeaway TijmWeAreArchitects Coffeehouse Takeaway Tijm

Tijm: ‘coffee house by day, (takeaway) restaurant by night’

Tijm is een gezellige koffiebar, annex take-away geworden in centrum Noord Utrecht. Voor de verbouwing was de locatie een behoorlijk uitgewoonde snackbar. Wearearchitects heeft in opdracht van de nieuwe eigenaars het concept ontwikkeld waar het overdag gezellig toeven is en waar in de avond hard gewerkt kan worden om alle bestelling te bereiden.

De eigenaren wilden graag een soort binnen-buiten, buiten-binnen creëren omdat het goed voelt om ergens te zijn waar veel groen is: het is geborgen, knus, en goed voor de gemoedsrust. De inrichting moest passen bij het concept. De sfeer is gemoedelijk, groen en duurzaam. Het was de opgave om binnen het beperkte budget een bevredigend eindresultaat te behalen. Aanwezige elementen van bijvoorbeeld een afgebikte muur zijn opgenomen in de vormgeving en zijn als kwaliteit in het interieur omgevormd. Voor het meubilair is voor tweedehands meubels gekozen. De keuken is compact maar kwalitatief zeer goed en functioneel georganiseerd. Al deze elementen samen worden in balans gebracht door middel van groen en het gebruik van duurzame materialen.