Licht in de Stad: Ruim wonen in hartje AmsterdamLicht in de Stad: Ruim wonen in hartje AmsterdamLicht in de Stad: Ruim wonen in hartje AmsterdamLicht in de Stad: Ruim wonen in hartje AmsterdamLicht in de Stad: Ruim wonen in hartje AmsterdamLicht in de Stad: Ruim wonen in hartje AmsterdamLicht in de Stad: Ruim wonen in hartje AmsterdamAmsterdam woonhuisLicht in de Stad: Ruim wonen in hartje AmsterdamLicht in de Stad: Ruim wonen in hartje Amsterdam

Licht in de Stad: Ruim wonen in hartje Amsterdam

Eind 2017 is de woning aan de Graaf Florisstraat in Amsterdam opgeleverd. Het pand is eigenzinnig geplaatst tussen twee bestaande woonblokken. Het interieur van de woning kenmerkt zich door zorgvuldigheid in detail, een gevoel van ruimte en een zee van licht.

De entree heeft een dubbele fa├žade met openslaande deuren naar de straat. De entreeruimte tussen de twee puien werkt als luchtige bufferruimte tussen de straat en de woonruimte. Centraal in de woning staat een witte stalen trap. Deze trap begeleidt het daglicht vanaf het dakraam naar de begane grond. Achter de centrale trap licht een dubbel hoge ruimte die fungeert als woonkeuken met een ruime toegang tot de achtertuin.

Op de twee verdiepingen zijn een atelier, slaapkamers, badkamers en extra woonruimte rondom de centrale trap georganiseerd. In het interieur is gekozen voor zuiverheid in materiaal en detail; lijnen lopen door, hoeken zijn scherp en materiaalkeuze is harmonieus. Het project is een gezamenlijke inspanning van Wearearchitects (WAA) en Hund Falk architecten.