Een 4 seizoenen terrasEen 4 seizoenen terrasEen 4 seizoenen terrasEen 4 seizoenen terras

Een 4 seizoenen terras

In Hilligersberg, Rotterdam is deze woning voorzien van een nieuwe keuken, een kleine uitbouw en een grote terrasoverkapping. Doordat de gevel geheel open te schuiven is door middel van een vouwwandsysteem (Solarlux SL81) wordt het overdekte terras een verlengstuk van de woonkamer en de keuken. De witte penant tussen de twee vouwwanden laat de keuken als object in de ruimte staan. De terrasoverkapping heeft een beweegbaar lamelendak (Verano).

De keuken is geheel op maat ontworpen en kent bijzondere details vanwege de beperkte breedte. Het eiland steekt 30 cm in de woonkamer, hierdoor is het werkblad van beide kanten bruikbaar. De spoelbak is kort op de achterwand aangeplaatst om voldoende ruimte tussen de keukenblokken te behouden. Hiervoor is de kraan aan de zijkant van de bak geplaatst en de achterwand in watervast MDF (Tricoya) uitgevoerd.

Het kookgedeelte is uitgevoerd met Pitt cooking op een composiet blad. De achterwand van het kookkeukenblok is uitgevoerd in Aluminium (Bokmerk). Om de bovenkasten qua oppervlaktestructuur en kleur gelijk te laten zijn als de aluminium achterwand zijn de MDF zichtpanelen ook gecoat. Alle aluminium systemen (achterwand, vouwwand en terrasoverkapping) zijn met dezelfde batch RAL 8022 gecoat om ieder mogelijk kleurverschil te voorkomen.

De uitbouw aan de woonkamer is beperkt tot een 1 meter. Dit geeft echter exact het effect dat nodig is. Enerzijds geeft de vouwgevel toegang tot et terras, anderzijds geeft het daklicht extra lichtopbrengst in de woonkamer, ook als de lamellen van de terrasoverkapping gesloten is.

De vloer is nieuw gelegd in een grote visgraat. De console waar de openhaard in zit is verbreed en voorzien van een houtopslag, een wijkoelkast en een nis voor glazen en de Sonos. De openhaard is voorzien van een geheel nieuwe rookgasafvoer die is aangelegd in de bestaande schoorsteen. Deze is hiervoor uitgefreesd van bovenaf.

De verbouw is uitgevoerd in samenwerking met:

  • Bouwbedrijf Kruishout BV
  • Intri interieurbouw
  • Bokmerk
  • Kugeko (leverancier en monteur Verano en Solarlux systemen)