WAA ontwerpt Visitor ExperienceWAA ontwerpt Visitor ExperienceWAA ontwerpt Visitor ExperienceWAA ontwerpt Visitor ExperienceWAA ontwerpt Visitor ExperienceWAA ontwerpt Visitor ExperienceWAA ontwerpt Visitor ExperienceWAA ontwerpt Visitor ExperienceWAA ontwerpt Visitor ExperienceWAA ontwerpt Visitor ExperienceWAA ontwerpt Visitor ExperienceWAA ontwerpt Visitor Experience

WAA ontwerpt Visitor Experience

Wearearchitects (WAA) heeft in samenwerking met DST, Tebodin en Royal Haskoning een uitdagend Experience Centre ontworpen. WAA is verantwoordelijk voor het architectonisch ontwerp inclusief detaillering, de landschappelijke inpassing en het interieur. Het gebouw is een uitdagende stalen sculptuur in een ruige omgeving van industrie en kustlandschappen. Het krachtenspel van de staalconstructie ontwikkeld zijn climax in een overhangende uitkijktoren, welke ruim zicht geeft over het gebied. Onder de toren is de entree, waar de spanning tussen vorm en constructie ultiem voelbaar is. Tegelijkertijd opent  bij betreding van het gebouw zich een weids panorama op het achterliggend terrein.

De gevel bestaat uit stalen gevelpanelen die volgens een verlopend pixelpatroon van donker naar licht, de vorm van het gebouw ondersteunen. Alle gevelopeningen  zijn opgenomen in het pixelpatroon, waardoor het gebouw zicht manifesteert als een object in het landschap. In de schemering en de avonduren transformeert het gebouw zich tot een lichtbaken, doordat de donkere stalen geveldelen verdwijnen in de duisternis en het gebouw van binnenuit verlicht wordt.

Het terrein is ruig en duinachtig. Een stalen loper is de enige echt vormgegeven ingreep in het landschap, welke de bezoeker langzaam via de meest dramatische route naar de entree van het gebouw begeleid.